Book package

I Knud Knudsens FOTO spor

Trolltunga Hotel ønsker deg velkommen til en langhelg hvor vi skal utforske Knud Knudsen og hans Fotokunst! Har du et ønske om å lære mer om  fotokunst pioneren Knud Knudsen og samtidig lære om fotografering i naturskjønne omgivelser?!

Vi inviterer til en fullspekket langhelg med Knud Knudsens fotografier som bakteppe og inspirasjon.

I regi av Kraftmuseet i Odda, vil det bli holdt et foredrag om Knud Knudsen og hans fantastiske fotografier fra 1800 tallet fra Odda og omegn.

Knud Knudsen var en av Norges første fotografer. Han var spesielt virksom i andre halvdel av 1800-tallet og regnes av mange som fotografen som skapte «det norske bildet», midt i en tid hvor Norge løsrev seg fra Sverige og en ny nasjon skulle formes.

Etter foredraget, så går turen i Knudsens fotspor gjennom Odda sentrum, og ikke minst flere naturskjønne omgivelser i Hardanger hvor du kan fotografere de samme motivene som man finner på Knudsens fotografier.

På kvelden vil Stig Tronvold, en utrolig dyktig naturfotograf holde et introduksjonskurs i fotografering. Tronvold har mottatt en rekke utmerkelser i Norge og utlandet, og har blant annet gått til topps i konkurransen til den internasjonale naturfotograforganisasjonen IFWI. I 1997 ble han kåret til Årets Nordiske Naturfotograf. Hans bilder er publisert i en rekke bøker.. Her vil du få tips, triks og en god gjennomgang i fotografering slik at du og kan ta bilder i verdensklasse!

Lørdagen blir en dag med fotografering og naturopplevinger. Med ny kunnskap om fotografering, tar vi turen til områdene rundt Odda som inspirerte Knud Knudsen. Sammen, eller du kan kjøre ditt eget løp gjennom dagen. Buer breen, Låtefoss, Tyssebotn med Tyssestrengene, det er mange spennende motiver!

Etter en dag med vandring og foto, inviterer vi til sidersmaking på hotellet i regi av Hardangergutane!
Hardangergutane er en lokal Sider produsent som har har drevet med Sider siden 2015, og er et godt etablert Sideri i Hardanger med et spennende utvalg av Sidertyper. Gutane vil fortelle om dyrkingen av frukt og bær de lager Sider av, og hvordan de har perfeksjonert produktene sine.

Etter Sidersmakingen vil vi servere en flott middag i Hotellets Restaurant.

Er DU interessert i fotografi, historie, naturopplevelser oggod mat og drikke?! Bli med på denne høstens Foto spor og opplev Hardanger gjennom kameralinsen!

Velkommen til Hardanger og Knud Knudsens fotospor- en helg fylt med inspirasjon, vakre omgivelser, fotografi og matopplevelser!

Included with this package

  • Fordrag om Knud Knudsen i regi av Kraftmuseet
  • Guida tur i Knud Knudsens Fotospor i Odda Sentrum
  • Introduksjonskurs i fotografering med Stig Tronvold
  • Guida tur i Knud Knudsens Fotospor i området rundt Odda.
  • Sider smaking med Hardangergutane
  • 3 netter med overnatting på Trolltunga Hotel
  • Middag, lunsh og frokost

Itinerary

Middag på Trolltunga Hotel
Dag 2

Kl. 09.00-11.00 Foredrag om Knud Knudsen v/Kraftmuseet https://kraftmuseet.no/

Kl. 11.00-12.00 Lunsj

13.00-17.00 Vandring i Fotosporene til Knud Knudsen. I Odda sentrum, og tur opp til gården til Knudsen på Tokheim

18.00-20.00 Fotokurs/foredrag med Stig Tronvold. https://www.instagram.com/stigtronvold/

20.00 Middag

Dag 3

09.00-18.00 En dag med fotografering. Vi besøker Buer, Låtefoss, og for dei sprekeste går turen inn til Tyssebotn.

19.00-20.00 Sidersmaking med Hardangergutane

20.00 Middag

Dag 4

Avreise

Contact

Trolltunga hotel
Vasstun 1
5750 Odda
mail@trolltungahotel.no
+47 400 04 486